I photograph memories from the Sweden that existed a hundred years ago.

Kejsarkronor



Jag fick sådan lust att baka Kejsarkronor, även kallade Polynéer.

Vill ni också pröva får ni receptet här. De blir inte så många men väldigt goda. De liknar mazariner fyllda med mandelkräm. Botten betår av mördeg.

Recept på ca 10-12 stycken
Ugnsvärme 175°

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
100 gr rumsvarmt smör
1 äggula

Fyllning:
100 gr sötmandel
3 dl florsocker
3 äggvitor

Knåda ihop alla ingredienserna och ställ degen kallt en stund.
Kavla sedan ut degen ca 3 mm tunn.
Spara lite av den att skära strimlor av att lägga ovanpå, se bilden.
Tryck ut degen i smorda formar.

Fyllningen:
Mal sötmandel och rör sedan ihop den med florsocker och äggvitor.
Fyll formarna till 2/3 med fyllningen.
Skär remsor och lägg i ett kryss över kakorna.

Grädda i ca 15-18 minuter längst ner i ugnen.
Låt kakorna svalna på plåten.

Lycka till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar